Kustovnice čínská je po staletí využívána v tradiční čínské medicíně, která jim připisuje desítky příznivých efektů – od zpomalení stárnutí přes podporu sexuálních funkcí až po zlepšení zraku a krvetvorby. Kustovnice jistě obsahuje vitamíny, stopové prvky i mnohé fytochemikálie, jako třeba karotenoidy. Výživově můžou být přirovnány k tuzemským, zdraví prospěšným bobulovinám, jako jsou borůvky, ostružiny nebo třeba maliny.
Plody kustovnice čínské lze konzumovat samotné, nebo se přidávají do cereálních směsí a jogurtů. Skvělé je také přidávat goji do ovocných koktejlů či freshů, smoothie, jejichž základem může být třeba výživné rostlinné mléko.
Čínskou specialitou je příprava čaje, podobně jako to my děláme s šípky. Plody lze přitom jíst i po vyluhování, tudíž nemusíte nic vyhazovat.